Ce este promovarea SEO a unui site web?

SEO, sau optimizarea pentru motoarele de căutare, reprezintă un set de măsuri menite să îmbunătățească vizibilitatea site-ului în motoarele de căutare, astfel încât acesta să ocupe poziții înalte în listele de rezultate pentru anumite cuvinte cheie. Acest lucru se face cu scopul de a atrage un număr mai mare de vizitatori și, prin urmare, de a crește veniturile generate de site.
 
 
 
 

Optimizarea internă

 

Optimizarea internă a site-ului este un set de măsuri menite să îmbunătățească funcționarea site-ului și să-i crească poziția în rezultatele motoarelor de căutare. Acest proces include:

 • Dezvoltarea nucleului semantic: alegerea cuvintelor cheie pentru promovarea site-ului.
 • Optimizarea structurii interne a site-ului, incluzând URL-urile prietenoase, fișierul Robots.txt și harta site-ului.
 • Corectarea erorilor tehnice, cum ar fi duplicarea paginilor, linkurile nefuncționale și îmbunătățirea vitezei de încărcare.
 • Îmbunătățirea uzabilității pentru a face site-ul cât mai convenabil pentru utilizatori.
 • Creșterea relevanței paginilor, astfel încât acestea să corespundă cerințelor utilizatorilor.
 • Optimizarea imaginilor pentru a accelera încărcarea și a îmbunătăți percepția.
 • Implementarea link-urilor interne pentru o mai bună indexare a paginilor.

Optimizarea internă necesită eforturi regulate și este cheia succesului proiectului tău web. Site-ul trebuie să fie nu doar informativ, ci și rapid, de calitate și convenabil pentru utilizatori.

Optimizarea externă

Optimizarea externă a site-ului se rezumă la creșterea numărului de link-uri către resursa dvs. de pe alte site-uri. Pe măsură ce motoarele de căutare înăspresc regulile privind utilizarea link-urilor, principala sarcină devine alegerea surselor de încredere pentru plasarea acestor link-uri. Cel mai bun efect se obține de la link-urile plasate pe site-uri de încredere și relevante, care nu sunt supraîncărcate cu reclame.

În cadrul optimizării externe, se formează o listă de site-uri donatoare adecvate, se creează texte pentru link-uri și contextul în care acestea vor fi plasate și, în final, se efectuează plasarea acestora.

Pentru ca link-urile să arate natural și să fie de calitate, se recomandă utilizarea următoarelor metode:

 • Actualizarea regulată a site-ului cu materiale interesante și utile, pe care utilizatorii vor dori să le împărtășească;
 • Înregistrarea site-ului în diverse motoare de căutare și directoare;
 • Schimbul de link-uri cu resurse populare și autoritare;
 • Publicarea comunicatelor de presă;
 • Participarea activă la discuțiile de pe forumuri și bloguri.

De asemenea, este important să analizați concurenții pentru a identifica ce trebuie îmbunătățit pe site-ul dvs. pentru promovare.

  Interesați de promovarea site-ului?

  Solicitați o consultație gratuită de la un expert  Prin trimiterea cererii, sunteți de acord cu condițiile de transfer al informațiilor.

  SEO sau publicitatea contextuală (Google Ads)?

  Există multe modalități de a crește traficul pe site, inclusiv publicitatea contextuală și media, utilizarea rețelelor sociale, activitățile de PR și crowd-marketing. Abordarea promovării depinde de tipul proiectului, obiectivele acestuia și bugetul proprietarului. Cu toate acestea, metoda principală și cea mai eficientă de promovare este adesea SEO — optimizarea site-ului pentru motoarele de căutare.

  Beneficiu pe termen lung: După ce site-ul este optimizat și ajunge la poziții înalte, poate atrage trafic pe termen lung fără investiții constante în publicitate.
  Trafic organic gratuit: Spre deosebire de publicitatea plătită, unde prețurile pot crește din cauza concurenței, SEO nu necesită plată pentru clicuri sau afișări.
  Îmbunătățirea uzabilității site-ului: SEO nu este doar despre clasarea cuvintelor cheie; este și despre crearea unei interfețe de utilizator convenabile și intuitive.
  Credibilitate: Utilizatorii motoarelor de căutare pot prefera rezultatele organice în comparație cu anunțurile plătite, deoarece rezultatele organice sunt adesea percepute ca fiind mai autoritare și de încredere.

  Timp pentru a obține rezultate: Spre deosebire de vizibilitatea instantanee a publicității în Google Ads, SEO necesită un timp semnificativ pentru a obține rezultate vizibile.
  Imprevizibilitatea rezultatelor: Schimbările în algoritmii motoarelor de căutare pot duce la scăderea clasamentului chiar și pentru site-urile bine optimizate.
  Consum mare de resurse: Deși SEO nu necesită plată pentru clicuri, poate fi totuși consumator de resurse în ceea ce privește timpul și efortul.
  Start rapid: Campaniile publicitare în Google Ads pot fi lansate aproape instantaneu, în timp ce SEO necesită timp pentru a obține rezultate vizibile.
  Poziții independente de algoritmii SEO: Pozițiile plătite nu depind de schimbările în algoritmii motoarelor de căutare, care pot influența rezultatele organice.
  Plată pentru rezultate: Plătiți doar pentru clicurile pe anunțuri (PPC), ceea ce înseamnă că costurile sunt direct legate de rezultatele campaniei.

  Dependența de buget: Spre deosebire de SEO, unde rezultatele pot rămâne pe termen lung după modificări, eficiența Google Ads depinde direct de mărimea investițiilor.
  Cost: Pe măsură ce concurența pentru cuvintele cheie crește, costul clicurilor poate crește până la niveluri inacceptabile.
  "Orbirea față de reclame": Unii utilizatori preferă să ignore anunțurile publicitare, mai ales dacă caută informații și nu un produs sau serviciu specific.